Niksejä yrttiviljelyyn

yrttikimppu

Yrttejä on helppo viljellä, mutta lajien erityispiirteisiin kannattaa tutustua, jos haluaa monivuotisen yrttitarhan, kertoo puutarhuri Teija Kettunen.
”Yrttejä kannattaa kerätä pitkin kesää leikkaamalla kokonaisia oksia ennen kukintaa, poikkeuksena yrtti-iiso, joka saa mielellään kukkia.”

Continue reading

Hyvät pahat aikavyöhykkeet

Aika

Nousee päivä, laskee päivä, mutta joka päivä eri aikaan riippuen siitä, missä kohtaa planeettaa satumme olemaan. Maapallo on jaettu 24 aikavyöhykkeeseen, joista jokainen vastaa auringonvalon maapallolla tunnissa kulkemaa matkaa eli noin 15 meridiaanin leveyttä maan pinnalla.

Continue reading

Sosiaalista pääomaa

Milleniaalit

Suomalaisnuorten asenteet yrittäjyyttä kohtaan ovat selvästi muuttuneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Nuorille on aitoa merkitystä sillä, että pystyy itse vaikuttamaan asioihin. Yrittäjyys on silloin houkutteleva vaihtoehto.

Continue reading

Maapolitiikka eriyttää

Suomalaiskaupungeissa halutaan torjua segregaatiota. Valtion ja kuntien harjoittama maapolitiikka on kuitenkin ajoittain jopa luonut olosuhteet kaupunkilaisten eriytymisen voimistumiselle, ilmenee Helsingin yliopistossa tarkastettavasta väitöskirjasta. Väitöstutkimuksen mukaan esimerkiksi pienituloisten asumisessa keskenään ei ole ongelmaa. Pienituloisen ihmisen haasteena ei ole se, että hän asuu muiden pienituloisten kanssa, vaan pienituloisuus. – Pienituloisten ja muiden…

Continue reading