Etanaherkkuja

Fryysarinrannan kesätunnelmia.

Fryysarinranta pekoni-etana-vohveli

Voiko Porvoossa ravintolalla upeampaa paikkaa olla kuin jokirannan aitta vanhan kaupungin sydämessä? Fryysarinranta houkuttelee istahtamaan kesämakujen äärelle pitkällä kaavalla, mutta nautinnollista on jo annos etanoitakin hedelmäisen alsassilaisen valkoviinin kera.

Perinteinen ”Porvoon etanat valkosipuli-roquefort voissa” on vakiinnuttanut paikkansa menyyssä, mutta miten olisi rohkea kokeilu ”Pekoni-etana-vohveli”? Annos menestyi viime vuonna Porvoon SMAKU-tapahtumassa ja oli tarpeeksi perverssi jäädäkseen Fryysarinrannan listalle. Tätä monien makujen yllätystä ryydittävät kurkku, valkosipuli, smetana, jyväsinappi ja kirsikkatomaattichutney.

Etanat ovat tulleet Porvoonjoen rantaravintolan keittiöön Pojoen laaksosta, Piemontesta Italiasta, jossa ne ovat osa traditionaalista ruokakulttuuria. Fryysarinrannassa etana-annoksen voi valita alku- tai pääruuaksi, mutta laajasta ruokalistasta riittää muitakin vaihtoehtoja jokaiseen makuun. A la carte on saatavilla aamusta iltaan. Lounasajan bravuurina on runsas saaristolaispöytä, joka on tarjolla päivittäin klo 11-16.

Fryysarinranta sijaitsee sisäpihalla.

Ravintola Fryysarinranta sijaitsee sisäpihalla, josta on kaunis näkymä Porvoon joelle.

Lisätietoja 0400-732038, www.fryysarinranta.fi

Lue TID-artikkeli: Fryysarinrannan kesämakuja

SMAKU Porvoo 14.-26.8.2017 Smaku-tapahtumassa maistellaan ravintoloiden parhaimpia signature dish -annoksia edulliseen 5€ hintaan. Maisteluannokset ovat tarjolla ravintoloissa 14.8. alkaen ja yleisö voi äänestää omaa suosikkiannostaan. Smaku huipentuu Moon River Porvoo -kaupunkitapahtuman yhteydessä lauantaina 26.8. Lue vuoden 2016 TID-artikkeli: Porvoon makuaarre

Lue lisää Facebook: SMAKU Porvoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä

Voit käyttää näitä HTML -avainsanoja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>