Itsensä kehittäminen vaatii avaraa mieltä

Näkökulmia Kotkanpesällä – Seija Milicevicin blogi.

Itsensä kehittäminen vaatii avaraa mieltä. Seija Milicevic - TID kolumni

Toisten kapea-alaisuus on helpompi tunnistaa kuin oma

Kävin kesälomalla Kotkanpesällä, siis sillä Hitlerin rakennuttamalla alppitalolla. Ei minua kiinnostanut niinkään talon historia, vaan halusin nauttia korkeista alppimaisemista. Vuorelle kun pääsi helposti nopealla hissillä.

Oli huikeaa katsella noin 2000 metrin korkeudessa lähellä olevia auringossa kimaltelevia, lumihuippuisia vuoria, kumpuilevia maisemia ja alhaalla olevaa järveä. Sitä katsellessa hengitys salpautui ihastuksesta, niin kaunista ja hiljaista oli ylhäällä. Muiden turistien äänetkin hävisivät avaruuteen, kun he liikkuivat tuolla kapealla vuoristokaistaleella.

Mahtavien vuorien keskellä kaikki alhaalla oleva näytti kovin pieneltä. Suuri järvi kutistui tummaksi läiskäksi maisemaan. Vuorten lumiset huiput tuntuivat olevan melkein käsin kosketeltavissa. Ne eivät enää vaikuttaneetkaan korkeilta vuorilta. Kirkkaana aamuna saattoi parilla silmäyksellä nähdä uskomattoman paljon ja kauas.

Istuskellessani hiljaa tuon upean maiseman keskellä koin sekä suuruutta että pienuutta itsessäni. Mittasuhteet muuttuvat, kun katsoo näkymää ylhäältä. Kaikki oli avointa, mutta silti niin tavoittamatonta.

Tämä sai minut pohtimaan monia asioita uudella tavalla. Saman minkä näin maisemassa, tapahtuu myös elämässä. Jos katsomme jotain asiaa esimerkiksi työssä vain yhdestä kohtaa, meidän on vaikea nähdä koko ”maisemaa”.  Kun olemme vaikkapa hankalan tilanteen keskellä, se alkaa näyttää suurelta ja hallitsevalta. Ja mitä suuremmaksi asia mielessämme tulee, sitä vaikeampaa on nähdä muita puolia tai muita tärkeitä asioita. Mieli jumittuu herkästi vain yhteen asiaan. Ja jos se on ongelma, se vain kasvaa.

Näkökulma kapenee, kun huomaamattamme loksahdamme ”yhteen totuuteen” näkemättä kokonaisuutta.

Luulemme olevamme oikeassa. Pidämme kiinni omasta mielipiteestäämme ja vältämme kuuntelemasta muita. Olemme lukinneet itsemme johonkin näkemykseen tai oikeassa olemiseen, emmekä enää näe mitään muuta. Puolustamme tai väittelemme, kun kohtaamme toisenlaisen näkökulman sen sijaan, että tutustuisimme siihen.

Toisten kapea-alaisuuden voi huomata helposti, mutta omaa saattaa olla hankalampaa tiedostaa. Vielä vaikeampaa sitä on myöntää toisille. 

 Joskus on katsottava kauempaa ja korkealta nähdäkseen asioiden mittasuhteet ja ymmärtääkseen, mitä lähellä on.

Mieli tarvitsee avaruutta päästäkseen irti jumista. Siihen auttaa, jos ottaa etäisyyttä ja menee katsomaan ilmiötä kauempaa, aivan kuten katsoisi asiaa vuorelta.

Silloin voi huomata, mitä ympärillä on. Lintuperspektiivistä voi onnistua yllättäen näkemään kokonaisuuden. Mitä kauempaa ja laajemmalta tilannetta katsoo, sitä pienemmäksi ongelma kutistuu suuressa kuviossa. Tilanteeseen tulee muitakin puolia ja värejä.

Miten ihminen voi mennä lintuperspektiiviin katsomaan omaa käyttäytymistään ja asennoitumistaan?

Oman mielen maisemaa voi katsella ylhäältä vuorelta yksin vaikkapa mietiskelemällä, mutta saattaa olla vaikeaa nähdä omia puutteitaan. Näkemisessä voivat auttaa kaikki ne ihmiset, joita kohtaamme työssä ja vapaa-aikana. Jos alamme kuunnella heitä, he tarjoavat koko ajan meille mahdollisuuksia laajentaa näkökulmaamme. Se tarkoitttaa, että otamme vastaan heiltä ajatuksia ja kysymyksiä. Pyydämme heitä kertomaan mielipiteitään ja uskallamme antaa heidän myös arvioida meitä. Arvostamme heidän ajatuksiaan ja yritämme ymmärtää niitä. Otamme vastaan palautetta.

Vasta sitten kun näkee, kuulee ja ymmärtää erilaisia näkökulmia, on mahdollista tarkastella asian tai tilanteen kokonaisuutta laaja-alaisesti.

Siihen päästäkseen tarvitaan nöyryyttä ja uskallusta tunnustaa itsessään oleva kapeus. Kun antaa siihen mahdollisuuden, voi kasvaa niin ihmisenä kuin työssään. Siiloin on varaa ja kykyä kuunnella muiden totuuksia.

Tällaisia mietteitä alppimaisema herätti minussa. Laaja-alaisuus auttaa meitä kehittymään, kapea-alaisuus kutistaa. Kannattaa katsoa korkealta nähdäkseen lähelle ja tunnistaakseen asioiden ja tilanteiden mittasuhteet. Jokainen ihmisen kohtaaminen voi auttaa meitä siinä. Yritän pitää tämän mielessä.

Johtaminen ja itsensä kehittäminen vaatii avaraa mieltä. 

 

Seija MilicevicSeija Milicevic
Kirjoittaja on WorkBest Oy:n omistaja ja työyhteisövalmentaja, joka coachaa ja valmentaa johtajia, esimiehiä ja työyhteisöjä tuloksellisen ja innostavan työkulttuurin luomisessa. WorkBest Oy on perustettu 2007, ja se on auttanut monia erikokoisia yrityksiä ja organisaatioita parantamaan johtamista ja työhyvinvointia.

Yhteystiedot: info@workbest.fi tai seija.milicevic@workbest.fi
Puh. 040-5880943

Tilaa koulutusta johtamisesta, voimaannuttavasta työkulttuurista, itsensä johtamisesta ja työhyvinvoinnista.  Kohota ihmisiä, ja lisää työyhteisön hyvinvointia ja toiminnan tuloksellisuutta. Hinta alkaen 1200€ (alv 0).

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä

Voit käyttää näitä HTML -avainsanoja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>