Keittiötrendejä

Makuasioista ei sovi keittiössä kiistellä, ei edes kalusteiden suhteen. Maalaisromantiikkaa, modernia, skandinaavista ja retroa – valinnanvaraa on uutta keittiötä tai remonttia suunnittelevalle.

Simolinin sisustussuunnittelija, myyjä Diana Stenbäck nostaa tämän hetken trendeistä esiin värit.

– Suosiossa ovat lämpimät harmaan sävyt kuten savi, kitti ja pellava. Myös vihreä on trendikästä, esimerkiksi ihana tumma metsänvihreä tai vaaleampi harmahtavan vihreä. Värien lisäksi lasiovet ovat tekemässä paluuta keittiöön.

Simolin keittiönovet
Ovivalikoimaa Simolinin myymälässä. Väreissä korostuvat nyt harmaan sävyt.

Perinteisten, peittävien kaappien ovissa suositaan yksinkertaisuutta ja sileitä pintoja, ei niinkään kuviointeja. Vetimillä on kokonaisuuden kannalta iso merkitys. Valittavana on kaaria, nuppeja, sileää ja koristeellista, metallia, nahkaa, puuta, mattaa ja kiiltävää.

– Vedin on valittava siten, että se sopii ovimallin kanssa. Vaikka se on pieni yksityiskohta, se on tavallaan iso. Jos vaikkapa on mustat altaat ja hana, niin ehkä on hyvä, että vedinkin on tumma eikä esimerkiksi kirkasta metallia. Mutta nämä ovat makuasioita, Stenbäck toteaa.

Tärkeää on tietysti, että vetimestä on hyvä ottaa kiinni.

Vetimiä vaihtamalla saa jo uutta ilmettä keittiöön. Sitäkin enemmän vaikuttaa välitilan eli keittiön ala- ja yläkaappien välissä olevan tilan uudistaminen. Keraaminen laatta on klassikko, mutta vaihtoehtojen lista on jälleen pitkä.

Stala/AINA-keittiöt

Diana Stenbäck esittelee Stalan kiiltävää teräksistä välitilalevyä. Se on melko uusi tulokas kotikeittiöihin ja jakaa jonkin verran mielipiteitä, mutta on erittäin näyttävä. Yllä olevassa kuvassa on upeat Stalan työtasot ja välitilalevyt ruostumattomasta teräksestä AINA-keittiökalustein. Kultaväri toistuu kauniisti hanassa ja vetimissä.

Teksti: Tuula Lukić
Kuvat: Simolin/Stala

Simolin mukana Raksa Porvoo -messuilla 2.-3.4.2022 Uusimaa Areenalla.

Raksa Porvoo 2.-3.4.2022

Comments are closed.