Global 100

Neste vastuullisuudessa maailman kakkonen.

Neste on valittu toiselle sijalle maailman vastuullisimpien pörssiyhtiöiden Global 100 -listalla. Tämä on yhtiön kaikkien aikojen paras sijoitus. Neste on listalla nyt 12:tta kertaa. Mikään muu energiayhtiö ei ole ollut mukana listalla yhtä monta kertaa peräkkäin.

Nesteen toiminnan vastuullisuus perustuu valtaosin siihen, että se jalostaa heikkolaatuisista jätteistä ja tähteistä laadukkaita uusiutuvia tuotteita, kuten Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Sen uusiutuvien tuotteiden hiilikädenjälki vastaa useilla miljoonilla tonneilla pienentyneitä kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain.

Vuonna 2016 fossiilisten tuotteiden korvaaminen Nesteen uusiutuvilla tuotteilla vähensi ilmastopäästöjä 6,7 miljoonaa tonnia. Vastaava päästövähennys saavutettaisiin, jos 2,4 miljoonaa henkilöautoa – eli lähes koko Suomen autokanta – poistettaisiin liikenteestä koko vuodeksi. Nesteen vuoden 2017 hiilikädenjäljen laskenta on vielä kesken, mutta se tulee olemaan vielä tätäkin suurempi.

Teksti perustuu Nesteen tiedotteeseen 23.1.2018

Global 100 -listan laatii Corporate Nights -organisaatio, jonka päämaaja on Torontossa Kanadassa. Listauksessa arvioidaan noin 6000 pörssiyhtiön toimintaa vastuullisuuden (ympäristö, sosiaalinen vastuu ja hallinto) perusteella. Lista julkistetaan vuosittain Maailman talousfoorumissa Sveitsin Davosissa. Tiistaina 23.1.2018 julkaistulla listalla sadan parhaan joukossa ovat Neste sijalla 2, Outotec sijalla 5, Kesko sijalla 31, Nokia sijalla 35 ja Wärtsilä sijalla 88.

Koonnut Tuula Lukic

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä

Voit käyttää näitä HTML -avainsanoja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>