Taide – Ornamon Design Joulu 2021

Porvoon Taidetehdas 27.-28.11.
la klo 11-17 ja su klo 10-17

Helsingin Kaapelitehdas 4.-6.12.
la-su klo 10-17 ja ma klo 10-15

Taidetehtaalle osallistuu noin 70 näytteilleasettajaa eri tuoteryhmistä, Kaapelitehtaalle noin 140. Osa on mukana molemmissa. Pääset näytteilleasettajien kotisivuille alla olevan listan linkeistä.
Kansisivun kuvassa lasitaiteilija Marjut Kalinin teos, kuva Tuula Lukic.

Aino Kajaniemi / Kaapelitehdas
Kuvakudokset
Kuvaan aina ihmistä. Vaikka teoksessa olisi oksa, on se minulle kuva ihmisestä, hauraudesta, vahvuudesta, haavoittuvuudesta ja luonteesta. Kyse on inhimillisyydestä ja intiimiydestä.

Aura Kajaniemi / Kaapelitehdas
Taideteoksia, kortteja
Keskiössä on katse ja kasvot. Maalaukselle kirjotut helmet tuovat pintaan syvyyttä. Pilke silmäkulmassa on todellinen.

Ainonia / Kaapelitehdas
Keramiikkaveistokset
Sympaattiset saukot, liikuttavat norpat, vikkelät puput ja mielikuvituskalat vierailevat jälleen Ornamon Joulussa. Tule koskettamaan kuutin silkkistä pintaa ja ihmettelemään piraijojen ja krottien teräviä hampaita.

Anni-Julia / Kaapelitehdas
Orginaaliteoksia, puukukkia
Käsin maalattua taidetta ja kuvitusta. Inspiraatiota ammennan orgaanisista muodoista, luonnosta ja värien yhdistelemisestä.

Ateljee Tiriteijaa / Taidetehdas ja Kaapelitehdas
Maalauksia
Maalaan tauluja sekatekniikalla: akryyli, akryylimuste, pastelliliitu, gesso ja hiili. Aiheitani ovat esim. kaupunkimaisemat, lapsiaaiheet ja eläimet.

Geetika Gulia /Kaapelitehdas
Embroidery Art and Wall prints
Intricate embroidery art pieces made by reinventing punch-needle technique, inspired by Neo impressionism, pointillism, nature, architecture, and traditional crafts. All materials used are sustainably sourced and recycled.

Greta Salonen / Kaapelitehdas
Taidegrafiikka
Taidegrafiikan vedokset vaihtelevat värien ja laattojen sommittelun suhteen, joten sarjan jokainen vedos on uniikki. Vedostamisessa käytetyt kuparilaatat ovat lainanneet muotonsa luonnosta.

Heidy Tiits / Kaapelitehdas
Taidegrafiikka
Kuvataiteilija Heidy Tiits inspiroitui mehevistä karkkiväreistä ja rouheista tekstuureista, joiden ominaisuuksia hän halusi makustella nautiskellen. Teosten olemus rakentui grafiikan vedostusprosessissa tuottaen toisinaan vimmaisen purskahtelevaa liikettä ja joskus vain aivan hienovaraista poreilua. Syntyi sarja uniikkeja abstrakteja taidegrafiikan vedoksia, joita tekisi mieli nuolaista!

HienoStella / Taidetehdas
Kirja, peli ja grafiikkaa
Jakke Haapasen rikkaasta mielikuvituksesta syntyneet surrealistiset eläinhahmot päätyivät kirjan kansien väliin ja hauskan koko perheen lautapelin kuvitukseksi. Taidemaalari Haapasen surrealistinen maailma näyttäytyy myös upeissa serigrafiikan vedoksissa.

Kirsi Manninen / Taidetehdas
Keramiikkaveistokset/veistokset
Tarinoita metsälehmistä ja muista kuninkaallisista.

Lasipaja Marjut Kalin / Taidetehdas ja Kaapelitehdas
Lasi/hopeakorut ja taide-esineet
Lue TIDmedian artikkeli: ”Lasi on sielullinen kotini”

Markku Tanttu / Kaapelitehdas
Kirjat, kortit, grafiikka
Uusin kirja: 100×100+100 — Raapaleita ja vinjettejä = sata sadan sanan novellia ja sata piirrosta.

Pertin Valinta / Taidetehdas ja Kaapelitehdas
Taidevedokset, korut, vaatteet, musiikki

Risto Granlund / Kaapelitehdas
Uniikit lasiesineet
”Yrityksiä lasista” -kokoelman lasiesineet olen suunnitellut suomalaisille yrityksille ja yhteisöille motiivina kiteyttää lasiin jotain olennaista yrityksestä – tavoitteena viestiä ja vahvistaa yrityksen identiteettiä ja yrityskuvaa. Lasiesineiden vaativasta toteutuksesta vastaa lasinpuhaltajamestari Jaakko Liikanen, jonka kanssa on ollut suuri ilo ja kunnia saada tehdä antoisaa yhteistyötä, jota haikeana muistelen, sillä Jaakko lopetti aktiivisen lasinpuhaltamisen 2010, jota ennen kaikki kokoelman lasisesineet on toteutettu.

Sara Grunfelder / Taidetehdas ja Kaapelitehdas
Sanoja ei tarvita, pelkällä lempeällä katseellaan ne valtaavat sydämemme ja tuovat elämäämme iloa ja lämpöä. Kylven ne kukkasin, kiitokseksi kaikesta kauneudesta, mitä ne elämään tuovat.

Sssimone / Kaapelitehdas
Kirja
We all live surrounded by art – an arbitrary collection of the twelve best artists of all times.
Taitelijat ovat: Vesi, Aurinko, Kuolema, Elämä jne. Kirjan tavoite on ajatella taiteen merkitystä. Ketkä ovat taiteilijoita ja missä taide on? Kirja koostuu 12 pienestä A5-kokoisesta kirjasta ja se on saatavilla suomeksi, englanniksi, italiaksi ja espanjaksi.

Studio Ariane Relander / Taidetehdas ja Kaapelitehdas
Fine Art prints, original artworks, calendars, stationery
Delicate Fine Art illustrations and paintings inspired by Finnish wildlife and Nature.

Studio VIEMEN / Taidetehdas
Taide- ja käyttökeramiikka
Valmistan taide- ja käyttökeramiikkaa huolellisesti käsityönä.

Taika Savi / Taidetehdas ja Kaapelitehdas
Ira Grunfelderin naivistista taide- ja käyttökeramiikkaa
Skeittaava koira -keramiikkaveistos on muisto ihanasta Bassetti koirastani Bijou. Hänellä oli pitkät liehuvat korvat ja erikoisen hauska luonne. Niin huonoa päivää ei ollutkaan, etteikö Bijou olisi saanut minua hymyilemään. Toivon, että veistokseni saavat sinutkin hymyilemään.

Tiina Miinalainen / Taidetehdas
Abstraktit maalaukset ja keramiikka astiat (esim. maljakot ja vaasit)
Saven kanssa muoto syntyy niin, että savi vie johonkin, sitten minä ja sitten taas toisinpäin jne. Luominen on minulle aina ollut keskustelua ja ehdoittelua materiaalien ja muotojen kanssa.

Vargas Print Studio / Kaapelitehdas
Erilaisiin painomenetelmiin, kuten silkki-, syvä- ja kohopainatukseen keskittynyt taiteilijavetoinen studio- ja workshoptila Helsingin Vallilassa. Taidegrafiikan teokset painetaan perinteisin metodein sekä korkealuokkaisia musteita ja hienolaatuisia arkistopapereita käyttäen. Kaikki työt valmistellaan, viimeistellään ja signeerataan käsityönä taiteilijan toimesta.

Verna Kovanen / Kaapelitehdas
Taideprintit ja vedokset
Valokuvatateilija Verna Kovasen vedoksissa yhdistyy monta eri tekniikkaa. Grafiikka- ja syanotypia-menetelmät vaativat käsityötä, joka tuo kuviin rosoista kauneutta ja vahvoja tunnelmia.

Viivi Lehto / Kaapelitehdas
Lasitaide ja tekstiilit
Taiteilijana Viivi Lehto haluaa luoda leikkisiä ja sadunomaisia versioita todellisuudesta. Taiteilijana hänelle keskeisin ilmaisun muoto on lasitaide, mutta Lehto työskentelee monipuolisesti eri tekniikoiden ja materiaalien parissa maalaustaiteesta kuosisuunnitteluun.

Tutustu myös muihin Ornamon Design Joulun tuoteryhmiin:

Sisustus ja käyttötavara
Muoti, korut, asusteet
Palvelut

Comments are closed.