Ornamon Design Joulu kokoaa suomalaisen muotoilun huiput Helsinkiin ja Porvooseen 

Kuluttajat suosivat yhä enemmän kotimaista, laadukasta ja kestävää suunnittelua. Ornamon Design Joulu kokoaa jälleen tänä jouluna kotimaisen muotoilun ja taidekäsityön huiput myymään tuotteitaan. Helsingissä tapahtuma palaa välivuoden jälkeen Kaapelitehtaalle 4.–6.12. ja Porvoossa Design Joulu järjestetään ensimmäistä kertaa Taidetehtaalla 27.–28.11.  

Design Joulu puhuttelee erityisesti tiedostavia kuluttajia, jotka haluavat sijoittaa kotimaiseen korkeatasoiseen muotoiluun ja taidekäsityöhön. Tuotteet valmistetaan pieninä sarjoina teollisuudessa tai käsin omissa työpajoissa. Design Joulun näytteilleasettajat ovat korkeakoulutettuja muotoilun ammattilaisia. 

Tapahtumat tuovat laajan kattauksen eri materiaaleista valmistettuja designtuotteita samaan paikkaan. Valikoimassa on keramiikkaa, lasia, tekstiilejä, vaatteita, asusteita, koruja ja muita lahjatavaroita. Yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata suunnittelijoita ja saada heiltä suoraan tietoa tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja valmistustekniikoista. Luonnon raaka-aineiden kunnioittaminen ja pyrkimys teollisuuden nollahukkaan ovat muotoilijoille tärkeitä arvoja.   

“Design Joulussa on aina upea tunnelma, mikä heijastuu niin myyntiin kuin asiakkaisiin. Parasta tapahtumassa on asiakkaiden kohtaaminen ja mahdollisuus luoda pitkäaikaisia kontakteja”, kertoo jo parikymmentä vuotta tapahtumaan osallistunut Evolumin suunnittelija Jukka Isotalo

Myyntitapahtumien paluuta odotetaan innokkaasti 

Ornamon Design Joulu on mainio paikka virittäytyä joulun tunnelmaan kahtena viikonloppuna peräkkäin. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa joulukaupunkina tunnetussa Porvoossa ja sen jälkeen jo perinteeksi muodostuneella Helsingin Kaapelitehtaalla. Koronapandemian vuoksi Design Joulu järjestettiin viime vuonna verkkotapahtumana. Niin osallistujat kuin järjestät odottavat innokkaasti paluuta perinteisiin myyntitapahtumiin. 

“Lähdemme Design Jouluun optimistin mielin. Tämä on suunnittelijoille ja taidekäsityön ammattilaisille vuoden tärkeimpiä tapahtumia ja merkittävä tulonlähde. Järjestelyt etenevät suunnitellusti”, kertoo Ornamon Design Joulun tuottaja Srba Lukic TID media&eventsistä. 

“Tapahtumia selvästi kaivataan, ja rokotekattavuus sekä mahdollinen koronapassi lisäävät luottamusta tapahtumien turvalliseen toteuttamiseen. Noudatamme tapahtumissa luonnollisesti viranomaisten ajankohtaisia ohjeistuksia”, Lukic jatkaa. 

 
Klassikkoaseman suuren yleisön keskuudessa saavuttanut Ornamon Design Joulu on Suomen suurin designiin keskittyvä elämyksellinen joulun myyntitapahtuma. Toissa vuonna Kaapelitehtaalla vieraili arviolta 17 000 kävijää. 

Ornamon Design Joulu 27.–28.11.2021 Porvoo 
Taidetehdas: Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo 
Avoinna lauantaina klo 11–17 ja sunnuntaina klo 10–17 
 
Ornamon Design Joulu 4.–6.12.2021 Helsinki 
Kaapelitehdas: Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1, Helsinki 
Avoinna lauantaina klo 10–17, sunnuntaina klo 10–17 ja maanantaina klo 10–15 

Lisätietoa ja näytteilleasettajan ilmoittautumislomake: https://www.tid.fi/tapahtumat/ornamon-design-joulu/ilmoittautuminen-joulu/

Lähde: Ornamo Ry lehdistötiedote

Comments are closed.