Tervetuloa taloyhtiön talkoisiin

Kevät on jo pitkällä ja useassa taloyhtiössä se tarkoittaa kevättalkoita. Talkoilla tehdään hyvin erilaisia töitä. Yleisimpiä näistä ovat piha-alueiden kunnostukset. Pienehköissä taloyhtiöissä talkoilla tehdään paljon myös rakennusten kunnossapitoon liittyviä töitä. Varsinaisten kiinteistönhoitotehtävien, kuten lumenluonti ja nurmikon leikkuu sekä isännöinnin hoitaminen talkoilla rajoittuu yleensä vain kaikista pienimpiin rivi- ja paritaloyhtiöihin.

Talkoista päätetään yleensä yhtiökokouksessa, kun väkeä on enemmän läsnä, mutta päätöksen voi tehdä myös muutoin. Talkoisiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Niiltä, jotka eivät talkoisiin osallistu, ei voida periä rahasuoritusta tekemättömän työn sijasta. Yhtiö ei myöskään voi jättää lain mukaisia yhtiön korjaus- ja kunnossapitovastuulle kuuluvia töitä tekemättä, koska kyseinen osakas ei ole suostunut niitä talkoilla tekemään.

Talkoisiin kuuluu luonnollisesti myös tarjoilu, joka saattaa olla monelle syy osallistua. Talkoissa perinteisesti tarjotut makkarat ja virvokkeet, kuten muutkin talkoista aiheutuvat kohtuulliset kustannukset, katetaan normaalisti yhtiövastiketuotosta.

Talkoita ei kannata nähdä vain palkattoman työn suorittamisena taloyhtiön hyväksi, eräänlaiseksi työleiriksi. Sen avulla voidaan lisätä taloyhtiön hyvää henkeä sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Ja kaikki tehty työ on samalla säästöä ulkopuolelle maksettavasta työstä, eli jos ei muuten, niin eurojen takia.

Porvoon Kiinteistöyhdistys

Talkootöiden muistilista

  • tiedota ajoissa ja mieti miten houkutella väkeä osallistumaan
  • ketään ei voi pakottaa ja työstä ei makseta
  • tarjoiluiden ja tarvittavien työvälineiden kulut ovat normaalia toimintaa
  • talkoot kattavan vakuutuksen voimassaolo tulee tarkistaa (suosituksena ryhmätapaturmavakuutus)

Kevättalkoiden puolesta!

Toiminnanjohtaja Marika Sipilä

Porvoon Kiinteistöyhdistys – Borgå Fastighetsförening ry
Eväitä taloyhtiön luottamustehtävien hoitamiseen jo 115 vuoden ajan.
Olemme mukana Raksa Porvoo -messuilla 2.-3.4.2022.

Raksa Porvoo 2.-3.4.2022

Comments are closed.