Hyvää kannattaa odottaa

Valmistelut Itä-Uudenmaan Rakennusmessuille ovat alkaneet positiivisin, mutta kiireisin mielin. Näytteilleasettajat ovat jo pitkään kaivanneet paluuta tapahtumiin ja Porvoossa odotus on vihdoin palkittu. Messuviikonloppuun ei ole enää kauaa ja kyselimme muutamien näytteilleasettajien tunnelmia ja ajatuksia. 

Lämmitysalalla toimiva Biosata nähdään ensimmäistä kertaa Porvoon raksamessuilla. Elinkeinoharjoittaja Markus Kohonen kertoi valmistelujen sujuvan hyvin olosuhteisiin nähden: ”Valmiita ollaan, odotamme kiinnostavia keskusteluja lämmitystilanteesta ihmisten kanssa ja henkilökohtaisia mielipiteitä eri lämmitysvaihtoehdoista.” Pellettilämmitys yleistyy, vaikka Suomi onkin muuta Eurooppaa vielä jäljessä. Biosadan osastolla pääseekin tutustumaan esimerkiksi pellettitakkoihin ja kuulemaan eri lämmitysmenetelmien hyödyistä. 

Tänä vuonna messuilla on laaja skaala eri alojen toimijoita ja myös huonekalualalta tuttu Tempur on ensimmäistä kertaa mukana. Kiirettä on heilläkin pitänyt, mutta messuja odotetaan avoimin mielin. ”Aikalailla koko huonekaluala on noussut koronan myötä, mikä on meille hyvä juttu, kun myydään vielä nukkumisvälineitä”, myymäläpäällikkö Meri Salmitie toteaa.

Itä-Uudenmaan rakennusmessulla nähdään paljon sekä jo tuttuja että uusia näytteilleasettajia. Messuille palaava, pihaelementtejä myyvä Lindos Oy odottaa messuilta uusia asiakaskontakteja ja mahdollisuutta esitellä palveluaan laajemmin. Vaikka loppukesän tohinat ovat vielä käynnissä ja kausi lopuillaan, kertoo toimitusjohtaja Markus Porkka innoissaan uudesta mallistosta: ”Aita- ja piharakennusmallisto on uudistunut kokonaan, ennen ollaan tehty vain mittatilaustyönä, mutta nyt meillä on täysin oma mallisto.” Ensi kevääseen voikin varautua jo hyvissä ajoin tutustumalla uusiin piharatkaisuihin Lindosin osastolla.

Kiinteistövälittäjiä nähdään myös tapahtumassa ja paikalle saapuvat muun muassa messuilta entuudestaan tuttu Kiinteistömaailma sekä uusi tulokas Saber Oy. Ulla-Maija Honkanen Kiinteistömaailmalta kertoo kiinteistövälityksen muuttuneen viime vuosina, mutta vaikka toimintatavat ovatkin muuttuneet, markkina on positiivisesti nousussa. 

Saber Oy:n Pirjo Mäkinen kertoo myös monen toimintatavan muuttuneen sähköiseksi, mikä on myös helpottanut ja nopeuttanut prosesseja. ”Uusia kohteita tulee mukavasti myyntiin, hulabaloota on!” Hän kertoo koronan jättäneen vahvasti kädenjälkensä kiinteistöalalle. ” Yhteisöllisyys jatkaa vahvaa linjaansa ja uudet korona-ajan tuomat ratkaisut, kuten vuokrattavat etätyöskentelypisteet, ovat edelleen kysyttyjä. Hyvin kauaskatseista porukkaa on liikkeellä myös, kuumana käy uudiskohdetuotanto.” Kannattaakin pistäytyä messuilla kuulemassa kiinteistövälityksen uusista tuulista!

Näytteilleasettajat kutsuvat kävijät rohkeasti osastoilleen juttelemaan lisää!

Itä-Uudenmaan Rakennusmessut järjestetään 16.-17.10. klo 10-16 Uusimaa Areenalla Porvoon Kokonniemessä.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoa tapahtumasta löydät tästä linkistä: https://www.tid.fi/tapahtumat/rakennusmessut/

Comments are closed.