Energiatehokas sokkelieriste

Lumikasat talojen laidoilla, tuttu näky, eikö vain? Ajatuksena on ainakin entisaikoina ollut talon eristäminen talven viimoilta, mutta entäpä kun lumet keväällä sulavat?

  • Kosteus jää siihen sokkelin viereen ja voi aiheuttaa talon rakenteisiin ongelmia. Toinen ongelma nähdään jo siinäkin, että talvella sisältä tuleva lämpö sulattaa lunta niin, että sokkelin ja lumivallin väliin jää sularako. Se on selvää energiahukkaa, toteaa Suomen Sokkelieriste Oy:n toimitusjohtaja Riina Tolvanen.
Riina Tolvanen Suomen Sokkelieriste Oy Porvoon Raksa -messuilla.

Tolvanen esittelee yrityksen valmistamaa, patentoitua ja sataprosenttisesti kotimaista eristys- ja verhouslevyä. Valmistus tapahtuu Kontiorannassa Joensuun kupeessa. Tuotetta on valmistettu jo 25 vuotta, mutta viimeisen neljän vuoden aikana yritys on tullut vahvemmin markkinoille. Suurimpia asiakaskohteita ovat omakotitalojen lisäksi rivitalot.

  • Rivitalokohteissa tuotteemme ovat mukana usein nimenomaan salaojaremonttien yhteydessä. Eristys- ja verhouslevyn avulla saadaan sokkelin lämpöhukka kerralla hoidettua kuntoon. Samalla hoituvat myös sokkelin mahdolliset halkeamat ja rapistumiset. Ratkaisu on erittäin energiatehokas, ja lattian lämpö sisätiloissakin on mukavampi, Tolvanen kertoo.

Suomen Sokkelieriste Oy on ainoastaan tuotteen valmistaja, ja valtakunnalliset urakoitsijat ja alan yritykset toimivat asentajina. Asennus on hyvin yksinkertaista ja moni talonrakentaja selviää työstä ilman ammattiasentajaakin, sillä mitään erityisiä työkaluja ei tarvita.

Amperla Thermo

Värisävyjä on neljä, eristevahvuuksia kuusi (20, 30, 40, 50, 70 ja 90 mm) ja korkeusvaihtoehtoja kaksi (30 ja 60 cm). Elementin pituus on aina 2,6 metriä.

Lue lisää: Suomen Sokkelieriste Oy

Teksti ja kuvat: Tuula Lukić /TID media&events

Raksa Porvoo 2.-3.4.2022

Comments are closed.