Remontti mielessä?

Remontin toteuttaminen vaatii hyvää suunnittelua ja toisinaan myös viranomaislupia. Lupaa tarvitaan mm. kun rakennetaan kylpyhuone tai sauna, tehdään laajennuksia tai kantavien rakenteiden muutoksia.

Pienikin remontti voi itse tehtynä osoittautua työlääksi tai pitkittyä ajan puutteessa, eikä ihan kaikkea edes saa tehdä ilman asianmukaista koulutusta. Kätevin vaihtoehto saattaa silloin olla pakettiratkaisu, jossa remonttifirma pitää kaikkia lankoja käsissään.

Kerralla kuntoon tai huone kerrallaan

Aluemyyntipäällikkö Harri Kananen Tähtiremontit Oy:stä kertoo, että asiakkaat arvostavat nykyään erityisesti palvelujen kokonaisvaltaisuutta ja laatua. Remonttikohteita on monenlaisia ja jokainen remontti on yksilöllinen.

  • Remonttia tehdään monesti sen takia, että halutaan uutta ilmettä uusilla väripinnoilla tai kaapinovilla. Tai halutaan nykyaikaistaa tapetit tai lattiat. Joskus pinnat ovat yksinkertaisesti niin vanhoja, että on pakko remontoida, esimerkiksi kylpyhuone on jo ikänsä päässä. Toiset remontoivat huone kerrallaan, mutta viime aikoina olemme tehneet muutamia todella isoja kokonaisvaltaisia remontteja, joissa melkein kaikki lattiasta kattoon laitetaan uusiksi.

Mitkä ovat yleisimmät haasteet?

  • Haastavia ovat sellaiset tilamuutokset, joissa halutaan esimerkiksi kaataa kantava väliseinä. Ne ovat aikaa vieviä suunnitelmineen ja lupahakemuksineen. Käymme aina asiakkaan kanssa toimenpiteet askel askeleelta läpi ja hoidamme luvat kuntoon, Harri Kananen toteaa.
keittiön remonttipiirustukset

Myös märkätilojen remontti vaatii erityisosaamista.

  • Kaikilla asentajillamme on sertifikaatit. Putki- ja sähkötöissä käytämme vain luotettavia kumppaneita ja saamme heidät paikalle aina kun tarvitaan. Hoidamme tarvittaessa taloyhtiön kanssa kaikki ilmoitusasiat ja ulkopuolisen valvonnan.

Harri Kananen muistuttaa myös, että remonttikohteissa asbestinäytteet on otettava kaikista ennen vuotta 1994 rakennetuista asunnoista.

Tähtiremontit
Kuvassa aluemyyntipäälliköt Harri Kananen (vas.) ja Toni Myllyniemi Lahden Raksassa maaliskuussa.

Tähtiremontit Oy on Suomen suurin sisustusrakentaja ja remontoija. Se on toiminut valtakunnallisesti vuodesta 1990 lähtien ja toteuttaa vuosittain noin 1500 sisäremonttia. Tähtiremontit on mukana myös Raksa Porvoo -messuilla 2.-3.4.2022.

  • Meiltä saa koko remonttipalvelun aina suunnittelusta rakennusjätteiden poisvientiin asti. Hankimme materiaalit yhteistyökumppaneiltamme, ja erikoisuutemme on, että saamme asiakkaalle kaiken mittojen mukaan, oli kyseessä sitten sauna tai keittiö tai jokin muu tila. Käymme paikan päällä mittaamassa ja suunnittelemme remontin kokonaisuudessaan niin, ettei asiakkaan tarvitse huolehtia jokaisen yksityiskohdan selvittämistä erikseen, Harri Kananen kertoo.

Luvat kuntoon

Rakennuslupa tarvitaan ainakin, kun

  • rakennat uuden rakennuksen
  • laajennat vanhaa
  • teet merkittäviä korjaus- ja muutostöitä, esim. lisäät kerrosalaa
  • teet olennaisia käyttötarkoituksen muutoksia, esim. loma-asunto vakituiseen asumiskäyttöön tai kosteiden tilojen rakentaminen normaaliin huonetilaan.

Käyttäjien turvallisuutta koskevat toimenpiteet ovat aina luvanvaraisia. Tällaisia ovat muutostyöt mm. kiinteistön vesi- ja viemärilaitteissa, lämmitysjärjestelmässä ja ilmanvaihtojärjestelmässä. Selkeät rakennuksen ylläpitotyöt eivät edellytä lupaa, mutta näihinkin voi olla poikkeuksia. Kotikunnan rakennusvalvonnasta saa ajantasaista tietoa luvista ja hakuprosesseista.

Teksti: Tuula Lukić
TID media&events – kustannustoiminta ja tapahtumatuotanto

Raksa Porvoo – Asumisen ja rakentamisen messut Uusimaa Areenalla 2.-3.4.2022 la-su klo 10-16. Ilmainen sisäänpääsy.

Raksa Porvoo 2.-3.4.2022

Comments are closed.