TIETOA HEVOSMATKAILUREITISTÄ

HORSETOE ROAD logo

Hevosmatkailureitti kehitettiin Master-tason opinnäytetyönä Haaga-Helian Ammattikorkeakoulussa. Reitin luoja, Johanna Lukic, oli jo pitkään halunnut toteuttaa vetovoimaisen, hevosmatkailukohteita sisältävän teemareitin Suomeen, jolle opinnot antoivat oivan mahdollisuuden. Reittiä työstettiin 2021-2022 ja lopputuloksena syntyi monipuolisia hevospalveluita sisältävä kokonaisuus eteläiseen Suomeen.

Alkuperäinen tarkoitus reittisivustolle oli koko Suomen hevosmatkailupalvelut kokoava verkosto, joka yhdistyisi kattavaksi matkailureitistöksi. Työ oli kuitenkin mittasuhteiltaan liian laaja toteutettavaksi opinnäytteenä, joten suunnitelmaa rajattiin projektin aikana merkittävästi. Alkuperäinen idea ei kuitenkaan ole lopullisesti kuopattu, vaan tekijä toivoisikin sen joku päivä saavan jatkokehitysmahdollisuuden.

Valmistunut reitti koostuu kahdeksasta kohteesta, jokainen toistaan erilaisemmasta elämyspalvelusta. Hevosmatkailureitti on luonteeltaan omatoimimatka, sillä reitti suoritetaan itsenäisesti liikkuen kohteesta toiseen ja reittikokonaisuus on itse päätettävissä. Tarkemmin reitti voitaisiin luokitella harraste-, hyvinvointi- ja luontomatkailun alle, riippuen matkailijan suunnittelemasta kokonaisuudesta. Ensimmäiselle reittiversiolle sisällytettäviä hevospalveluita ovat pääosassa hevosvaellukset ja lyhemmät maastoretket, mutta muita harvinaisempia palveluita ovat terapiatallit, lännenratsastus, tapahtumat ja historialliset kohteet.


Johannalle tärkeintä reitin kehittämisessä oli se, että palvelut sopivat kaikille.

”Hevosmatkailupalveluiden oletetaan usein koostuvan ainoastaan ratsailla suoritettavista kokemuksista, mikä rajaa niin palveluntarjoajia kuin matkailijoitakin. On paljon ihmisiä, joille hevonen on täysin tuntematon eläin, mutta haluaisi tutustua toimintaan. Joillekin pelkkä hevosen läsnäolo voi tuntua elämykseltä, joillekin se on terapiamuoto. Siksi olen valikoinut reitilleni kohteita, jotka täyttävät monia eri tarpeita ja toiveita.”

HORSETOE ROAD kutsuu jokaisen hevosmatkailusta kiinnostuneen matkailijan mukaan ikimuistoiselle, mielenrauhaa ruokkivalle matkalle🤍

Comments are closed.