Hankintaneuvontaa pk-yrityksille

Keskiössä vuoropuhelu.

Sanna Meronen-Vilenius Uudenmaan Yrittäjät

Uudenmaan Yrittäjät on aloittanut erityisesti pk-yrityksille tarkoitetun, yrityksille maksuttoman hankintaneuvonnan työ- ja elinkeinoministeriön tuella.

Hankintaneuvojana on aloittanut Sanna Meronen-Vilenius. Häneltä voi kysyä yleisneuvontaa ja ohjausta julkisiin hankintoihin osallistumisessa. Tarvittaessa hän ohjaa yrittäjiä eteenpäin.

– Yritysten kannattaa aktivoitua jättämään tarjouksia julkisiin hankintailmoituksiin. Siellä liikkuu merkittävät rahavirrat, valtakunnallisesti 35 miljardia euroa vuosittain, Sanna Meronen-Vilenius sanoo.

Hankinnoista ja hankintakäytännöistä pääsee keskustelemaan ja hakemaan oppia myös sarjassa hankintatilaisuuksia. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja tarkemmat tiedot niistä julkaistaan Uudenmaan Yrittäjien internet-sivuilla.

Hankintayksiköiden ja tarjoajien vuoropuhelu avain kehittämiseen

Neuvontatoiminnan ohella Meronen-Vilenius käy keskustelua hankintayksiköiden kanssa hankintakäytäntöjen parantamisesta. Toimijoiden verkottaminen kasvattaa ymmärrystä hankintojen paikallisesta merkittävyydestä.

– Hyvällä hankintapolitiikalla kunnat ja maakunnat voivat kasvattaa elinvoimaansa. Kun kilpailua ja vakautta on sopivassa suhteessa palvelujenostoissa, kuntalaiset saavat laadukkaita palveluja kustannustehokkaasti. Kun alueen yritykset kehittyvät, ne tuottavat veroeuroja edelleen jaettavaksi, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe sanoo.

Meronen-Vilenius toivoo myös kunnilta aktiivisuutta ja oma-aloitteellisuutta yhteydenpitämisessä. Kuntien kokemukset ja toiveet ovat tärkeää saada keskustelun ja kehittämisen avuksi.

Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius, sanna.meronen-vilenius@uudenmaanyrittajat.fi tai 050 567 9233.

Lue lisää: Uudenmaan Yrittäjät

Uudenmaan Yrittäjät

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä

Voit käyttää näitä HTML -avainsanoja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>