Uusi kesäterassi Porvooseen

Kivassa ruoka on maukasta ja palvelu rennon ystävällistä.

Kivan kliffat

Porvooseen on vappuna avautunut vihdoin uusi terassi, jota on odotettu jo pitkään. Kiva cafe-streetfood-bar on pienikokoinen terassikahvila Aleksanterinsillan kupeessa, syrjässä muiden jokirannan terassien hälinältä. Kivaan paistaa aurinko aina sen laskuun saakka ja edestä lähtevät saaristolaivat tuovat paikkaan vielä hieman lisää tunnelmaa. Ruoka on maukasta ja palvelu rennon ystävällistä, kokit tekevät kaiken itse majoneeseista ranskalaisiin ja raaka-aineet ovat tuoretta lähiruokaa.

Kiva-cafe-streetfood-bar

Ruokalistat ovat kaunista ja yksityiskohtaista käsityötä.

Yksi Kivan perustajista, baarimikkona toimiva Tony Klemets, kertoi tämän olleen unelma jo pitkään, kun alalla on vierähtänyt jo 15 vuotta. Paikan varmistuessa häntä pelotti hieman sijainti, mutta menestyksekkään avajaisviikon myötä tuokin pelko hävisi. Terasseja Porvoon jokirannassa riittää, mutta Tony ei koe niitä niinkään koviksi kilpailijoiksi, sillä paikka ja konsepti ovat kovin erilaisia. Ruoka poikkeaa muista täysin ja jokaisella terassilla on oma tunnelmansa ja asiakaskuntansa. Rankka, mutta antoisa kuukausi on takana ja Tony huokuu vieläkin innostusta ja energiaa. Fiilikset hänellä ovat huipussaan hyvin alkaneen viikon myötä ja hän odottaa innolla tulevaa kesää. Itse kävin testaamassa parhaimmat wingsit, eli kanansiivet, mitä olen koskaan syönyt.

Suosittelen paikkaa siis lämpimästi, ja eihän tässä voi enää muuta kuin todeta, että Kiva on todella kiva paikka!

Kiva-cafe-streetfood-bar

Ei malta kuin hymyillä tiskin molemmin puolin. Tony Klemets (oik) ja Juho Tanska.

Kiva-cafe-streetfood-bar
Teksti ja kuvat: Johanna Lukic

Kiva cafe-streetfood-bar

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä

Voit käyttää näitä HTML -avainsanoja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>